Sugjerojmë:

Polenta e pjekur me djathë dhie dhe spinaq

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
35 minuta
Sugjerohet për:
Kalori:
4 persona
3 thelpinj hudhër, të prera
2 x 400 g kanaçe domate të konservuara të grira
300 gr spinaq i freskët
500g polenta
1 lugë gjelle vaj ulliri
100 gr djathë dhie i copëtuar

Ngroheni furrën në 220C dhe vini një ibrik me ujë për të zier. Në një tas, përzieni hudhrën dhe domatet me erëza, më pas derdhini në një tavë të madhe pjekjeje.

Vendosni spinaqin në një kullesë të madhe dhe derdhni ujë të vluar derisa të zbutet. Shpëlajeni me ujë të ftohtë dhe shtrydhni të gjithë ujin e tepërt që mundeni me duart tuaja. Priteni në copa, kriposeni dhe shpërndajeni sipër domateve.

Gatuajeni polentën sipas udhëimeve të paketimit dhe hidheni të ngrohtë në një tavë të shtruar me letër pjekjeje. Kur të jetë e fortë mjaftueshëm, pritini polentën në feta, më pas mbivendoseni sipër spinaqit. Lyejeni me vaj dhe piqeni në furrë për 10-15 minuta. Shpërndani mbi të djathë dhe kthejeni në furrë për 5 minuta të tjera, ose derisa djathi të marrë ngjyrë të artë.

Komento