Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngroheni furrën në 220C dhe vini një ibrik me ujë për të zier. Në një tas, përzieni hudhrën dhe domatet me erëza, më pas derdhini në një tavë të madhe pjekjeje.
Vendosni spinaqin në një kullesë të madhe dhe derdhni ujë të vluar derisa të zbutet. Shpëlajeni me ujë të ftohtë dhe shtrydhni të gjithë ujin e tepërt që mundeni me duart tuaja. Priteni në copa, kriposeni dhe shpërndajeni sipër domateve.
Gatuajeni polentën sipas udhëimeve të paketimit dhe hidheni të ngrohtë në një tavë të shtruar me letër pjekjeje. Kur të jetë e fortë mjaftueshëm, pritini polentën në feta, më pas mbivendoseni sipër spinaqit. Lyejeni me vaj dhe piqeni në furrë për 10-15 minuta. Shpërndani mbi të djathë dhe kthejeni në furrë për 5 minuta të tjera, ose derisa djathi të marrë ngjyrë të artë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento