Ngroheni furrën në 220C dhe vini një ibrik me ujë për të zier. Në një tas, përzieni hudhrën dhe domatet me erëza, më pas derdhini në një tavë të madhe pjekjeje.
Vendosni spinaqin në një kullesë të madhe dhe derdhni ujë të vluar derisa të zbutet. Shpëlajeni me ujë të ftohtë dhe shtrydhni të gjithë ujin e tepërt që mundeni me duart tuaja. Priteni në copa, kriposeni dhe shpërndajeni sipër domateve.
Gatuajeni polentën sipas udhëimeve të paketimit dhe hidheni të ngrohtë në një tavë të shtruar me letër pjekjeje. Kur të jetë e fortë mjaftueshëm, pritini polentën në feta, më pas mbivendoseni sipër spinaqit. Lyejeni me vaj dhe piqeni në furrë për 10-15 minuta. Shpërndani mbi të djathë dhe kthejeni në furrë për 5 minuta të tjera, ose derisa djathi të marrë ngjyrë të artë.
Ngrohni vajin në një tenxhere të madhe. Shtoni qepën dhe panxharin dhe ziejini në zjarr mesatar për 15 minuta. Shtoni hudhrën dhe gatuajeni për 1 min. Përzieni orizin dhe skuqeni për disa minuta, më pas derdhni verën dhe lëreni...
Ngrohni furrën në 180C. Lyeni me vaj dhe shtroni bazat dhe anët e dy formateve të kekut 20 cm me letër pjekjeje. Rrihni në një enë vajin, kosin, vezët, vaniljen dhe lëkurëne portokallit. Përzieni miellin, sheqerin, kanellën dhe arrën...
Ngroheni furrën në 200C. Hidhni brokolin dhe hudhrën në 1 lugë gjelle vaj ulliri në një tepsi dhe piqini në furrë për 10-12 minuta, derisa të zbuten. Hidhini makaronat në një tenxhere me ujë të vluar dhe të...
Komento