Gatuani makaronat, duke shtuar brokolin për 4-5 minutat e fundit dhe ziejini derisa të zbuten. Kullojeni mirë, më pas ngrohni furrën.
Ngrohni gjalpin në një tenxhere dhe përzieni miellin. Gatuajeni për 1 min, më pas shtoni gradualisht qumështin, duke e përzier mirë pas çdo shtese. Lërini të vlojnë duke e përzier, më pas ziejini për 2 minuta, përpara se të shtoni mustardën, gjysmën e djathit dhe erëzat.
Përziejini makaronat dhe brokolin në salcë dhe hidhini me lugë në një tavë. Shpërndani mbi to djathin e mbetur dhe vendoseni në furrë të nxehtë për 3-4 minuta derisa të marrë ngjyrë të artë dhe të fryjë.
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Përziejmë të gjithë përbërësit për petën, duke zënë brumin e butë. Pasi e kemi punuar, e lëmë të pushojë në frigorifer për një orë. Ndërkohë që brumi pushon, ziejmë kungullin me panën, derisa të formohet një masë kremoze në...
Hedhim miellin e misrit në një enë, ku shtojmë edhe vajin e ullirit. Pastaj shtojmë ujin dalëngadalë dhe kripën, duke përzier me një lugë druri, dalëngadalë, derisa të na krijohet një masë e njëtrajtshme. Duhet të keni parasysh se...
Komento