Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Vendosini patatet në një texhere të madhe me ujë aq sa të mbulohen dhe shkërmoqni kubikët e koncentartit. Lëreni të vlojë, më pas mbulojeni dhe gatuajeni për 5 minuta. Shtoni kungulleshkat, vendosni përsëri kapakun dhe ziejini edhe për 5 minuta. Hidhni qepët e njoma, mbuloni dhe gatuajeni për 5 minutat e fundit.
Hiqeni nga zjarri, më pas përzieni djathin dhe spërkateni me arrë moskat, kripë dhe piper. Përzieni duke shtuar më shumë ujë të nxehtë derisa të merrni konsistencën që ju pëlqen. Shërbejeni me cheddar të grirë ekstra, qepë të njomë dhe arrë moskat ose piper.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento