1 tufë qepë të njoma, prerë në feta - ruaj 1 për servirje
100 g cheddar i grirë, plus pak shtesë për t'u shërbyer
Arrë moskat
Vendosini patatet në një texhere të madhe me ujë aq sa të mbulohen dhe shkërmoqni kubikët e koncentartit. Lëreni të vlojë, më pas mbulojeni dhe gatuajeni për 5 minuta. Shtoni kungulleshkat, vendosni përsëri kapakun dhe ziejini edhe për 5 minuta. Hidhni qepët e njoma, mbuloni dhe gatuajeni për 5 minutat e fundit.
Hiqeni nga zjarri, më pas përzieni djathin dhe spërkateni me arrë moskat, kripë dhe piper. Përzieni duke shtuar më shumë ujë të nxehtë derisa të merrni konsistencën që ju pëlqen. Shërbejeni me cheddar të grirë ekstra, qepë të njomë dhe arrë moskat ose piper.
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Përziejmë të gjithë përbërësit për petën, duke zënë brumin e butë. Pasi e kemi punuar, e lëmë të pushojë në frigorifer për një orë. Ndërkohë që brumi pushon, ziejmë kungullin me panën, derisa të formohet një masë kremoze në...
Hedhim miellin e misrit në një enë, ku shtojmë edhe vajin e ullirit. Pastaj shtojmë ujin dalëngadalë dhe kripën, duke përzier me një lugë druri, dalëngadalë, derisa të na krijohet një masë e njëtrajtshme. Duhet të keni parasysh se...
Komento