1.Pastroni lulelakrën, ndajeni në copa dhe gatuajeni në avull derisa të zbutet. Skuqni dy thelpinj hudhre në një tigan të madh me pak vaj.
2.Shtoni 200 gr mish derri të grirë, skuqeni, shuajeni me verën e bardhë, shtoni tulin e domateve, pak kripë e piper dhe lërini në zjarr të mesëm për 15 minuta.
3.Shtoni copat e lulelakrës, mbulojeni tiganin me kapak dhe vazhdoni gatimin për 10 minuta. Zieni pastat në një tenxhere të madhe dhe kullojini kur të jenë al dente.
4.Shtojini më pas në tiganin me përbërësit e tjerë, shtoni farat e pishës, farat e finokut dhe djathin pekorino duke i përzier për disa minuta me kujdes.
Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i kriposni sipas shijes. Ziejini...
Ngroheni furrën në 200C. Në një tavë pjekje rregulloni copat e pulës, copat e qepës, hudhrën, fetat e limonit, shpargujt dhe bizelet në një shtresë të vetme, më pas spërkatni mbi to rigon, spërkatini me vaj ulliri dhe shtoni...
Për të përgatitur bazën, përzieni 50 g miell me 50 g ujë të vakët në një kavanoz ose, akoma më mirë, një enë plastike. Sigurohuni që i gjithë mielli të jetë përfshirë dhe lëreni gjysmë të pambuluar në temperaturën...
Lini një koment