Ngroheni furrën në 200C. Në një tavë pjekje rregulloni copat e pulës, copat e qepës, hudhrën, fetat e limonit, shpargujt dhe bizelet në një shtresë të vetme, më pas spërkatni mbi to rigon, spërkatini me vaj ulliri dhe shtoni lëngun. Trazojini mirë, më pas lyeni me gjalpë copat e pulës dhe e kriposini mirë. E mbulojmë të gjithë tepsinë me letër alumini dhe e pjekim për 30 minuta.
Hiqni letrën dhe piqini për 20-30 minuta të tjera derisa pula të jetë gatuar dhe lëngjet të jenë të qarta dhe perimet të jenë të buta.
Ngrohni grilën në nxehtësi të lartë. Vendoseni tavën nën të për disa minuta që të skuqet lëkura e pulës, nëse është e nevojshme, duke pasur kujdes që të mos kapen shpargujt. Shërbejeni direkt me bukë me kore.
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Përziejmë të gjithë përbërësit për petën, duke zënë brumin e butë. Pasi e kemi punuar, e lëmë të pushojë në frigorifer për një orë. Ndërkohë që brumi pushon, ziejmë kungullin me panën, derisa të formohet një masë kremoze në...
Hedhim miellin e misrit në një enë, ku shtojmë edhe vajin e ullirit. Pastaj shtojmë ujin dalëngadalë dhe kripën, duke përzier me një lugë druri, dalëngadalë, derisa të na krijohet një masë e njëtrajtshme. Duhet të keni parasysh se...
Komento