Sugjerojmë:

Arkiva e etiketave: salca

Beshameli: Recetë në versionin vegan dhe pa gluten

Beshameli është një salcë e dashur me shije delikate e përdorur për t’u dhënë shije pjatave të para e të dyta. Me origjinë franceze, shumë e përdorur tek lazanjat, kjo salcë mund të përgatitet me lehtësi edhe në shtëpi:...

Pasta me djathë, mish derri dhe lulelakër

1.Pastroni lulelakrën, ndajeni në copa dhe gatuajeni në avull derisa të zbutet. Skuqni dy thelpinj hudhre në një tigan të madh me pak vaj. 2.Shtoni 200 gr mish derri të grirë, skuqeni, shuajeni me verën e bardhë, shtoni tulin...

Pasta me salcë perimesh dhe bukë të grirë

Një pjatë e parë vegane e thjeshtë për t’u përgatitur, perfekte për ata që dëshirojnë diçka të lehtë pa hequr dorë nga shija: pasta me salcë perimesh dhe peksimadhe (bukë e thekur e grirë). Nëse dëshironi t’i jepni një...

8 ushqimet që duhet t’i eliminojmë njëherë e mirë...

Në vend që të torturoni veten me dieta strikte, nutricionistët modernë rekomandojnë të ngrënit ushqim të shëndetshëm dhe stërvitje fizike. Ato kanë krijuar gjithashtu një listë me tabela dhe produkte bazuar në vlerat e tyre ushqimore. Ja 8 ushqime...

Chimichurri! Ja si përgatitet salca e famshme prej menteje...

Lani mirë erëzat dhe i copëtoni imët. Në një blender bashkoni të gjithë përbërësit dhe i trazoni për 2 minuta. Kalojeni salcën në një enë dhe e lini të pushojë në temperaturë ambienti për 20 minuta. Pas kësaj salcën...

7 fjalë që duhet të dish nëse të qëllon...

Kuzhinë do të thotë kulturë. Dhe ta përgjithësosh një panoramë kulinare vetëm me disa pjata ose ta limitosh me kufij gjeografikë është e gabuar. Por të qëndrojmë pak tek kuzhina meksikane. Si duhet ngrënë në mënyrë korrekte një tostada...

Receta origjinale e salcës guacamole

Salca guacamole është përdorur prej shekujsh që nga astekët, të cilët e përgatisnin me pure avokadosh dhe lime. Emri guacamole vjen nga ‘ahuaca mulli’ ku ‘ahuacatl’ tregon frutin e avokados dhe ‘mulli’ sinjifikon salcën. Në rrjedhën e vitit, salca...