Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Qoftet hyjnë tek ato ushqime që pëlqehen nga të gjithë, janë të thjeshta dhe të shpejta pë t’u përgatitur dhe rezultatet janë gjithmonë për të lëpirë gishtat. Zakonisht përgatiten me mish të grirë të gatshëm, por nëse në frigorifer keni copa mishi me kërce ose dhjami, mund t’i grini në makinën e mishit për të përgatitur qofte të mrekullueshme. Le të vazhdojmë me përgatitjen e qofteve!
Zbusni bukën në qumësht. Më pas bashkojeni me mishin e grirë me vezën, hudhrën, kripë, piper e arrë moskat. Përzieni mirë gjithçka dhe formoni topa të vegjël me dorë. Për më shumë shije, kalojini në fara susami ose fara lulëkuqesh.
Skuqini ato në vaj të nxehtë. Në një tigan tjetër, ngrohni salcën e domateve me pak rozmarinë dhe pak vaj ulliri e.v. Më pas hidheni salcën në një enë dhe aty vendosni qoftet. Sipas dëshirës mund t’i spërkasni me djathë të grirë e gjethe majdanozi.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment