RECETA/ Vegjetariane

Receta origjinale e salcës guacamole

Salca guacamole është përdorur prej shekujsh që nga astekët, të cilët e përgatisnin me pure avokadosh dhe lime. Emri guacamole vjen nga ‘ahuaca mulli’ ku ‘ahuacatl’ tregon frutin e avokados dhe ‘mulli’ sinjifikon salcën. Në rrjedhën e vitit, salca guacamole është pasuruar me domate, erëza, jogurt dhe perime mikse. Le të shohim së bashku recetën origjinale:

  • 2 avokado të pjekura mirë
  • 2 lime (lëngu dhe lëkura)
  • Kripë e piper

Hapat

  1. Si fillim, duhet të lani dhe thani avokadot, t’i prisni përgjysmë për së gjati dhe t’u hiqni bërthamën.
  2. Grini lëkurën e lime-ve
  3. Prisni në kubikë avokadon dhe vendoseni në frulator ose robot kuzhine
  4. Përziejeni me lëngun e lime dhe shtoni lëkurën;
  5. Përzieni gjithë përbërësit derisa të merrni një salcë të trashë dhe të dendur.
  6. Salca është gati.  Mund ta shoqëroni me ‘tacos’ ose ‘tortillas’.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply