Koha e përgatitjes: 10 minuta–Koha e gatimit: 7 minuta
Pancakes me banane, karota e kanellë: një recetë tipike amerikane në version ‘light’, perfekte për mëngjes, brunch ose për një ëmbëlsirë të shijshme.
Pancakes na pëlqejnë të gjithëve, janë të thjeshta për t’u përgatitur dhe mudn të shoqërohen me përbërës të ndryshëm. Receta origjinale e këtyre petullave amerikane në fakt është pak kalorike: jan një version më i lehtë i pancakes me banane, karota e kanellë, i përshtatshëm edhe për ju që ndini një regjim ushqimor me pak kalori.
Ingredientët
2 banane
100 gr jogurt
1 vezë
1 lugë gjelle kanellë
1 karotë
2 lugë gjelle mjaltë
Udhëzimet
1
Në një enë përzieni bananet e prera në feta me vezën, karotën e grirë në rende, jogurtin, kanellën e mjaltin.
2
Shtypini mirë të gjithë përbërësit dhe më pas përziejini me ndihmën e një rrahëse vezësh; nëse doni një krem më homogjen, frulojini direkt në mikser.
3
Nxehni një tigan krepash dhe përmes një garuzhdeje, hidhni brumin njëherësh; prisni 30 sekonda, më pas kthejini pancakes nga ana tjetër dhe lërini edhe për 30 sekonda të tjera.
4
Veproni në këtë mënyrë derisa të përfundojë e gjithë masa e brumit.
5
Shërbejini pancakes me feta bananesh dhe mjaltë ose shurup panje.
Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i kriposni sipas shijes. Ziejini...
Ngrohni furrën në 200C. Në një sipërfaqe të lyer pak me miell, hapeni brumin në pak më të vogël se një drejtkëndësh A4. Rrëshqiteni në një tepsi, lyejeni me vezën e rrahur dhe gatuajeni për 20 minuta ose derisa...
Ngroheni furrën në 200C. Në një tavë pjekje rregulloni copat e pulës, copat e qepës, hudhrën, fetat e limonit, shpargujt dhe bizelet në një shtresë të vetme, më pas spërkatni mbi to rigon, spërkatini me vaj ulliri dhe shtoni...
Lini një koment