Pure me pulë dhe brokoli (7 muaj+)
Në një tenxhere të vogël vendosni të ziejë mishin e pulës, të cilit ja keni hequr lëkurën. Pasi mishi ka arritur gjysmën e zierjes, shtoni pataten e grirë në rrathë dhe brokolin. I lini të ziejnë derisa të jenë...
Sugjerojmë:
Në një tenxhere të vogël vendosni të ziejë mishin e pulës, të cilit ja keni hequr lëkurën. Pasi mishi ka arritur gjysmën e zierjes, shtoni pataten e grirë në rrathë dhe brokolin. I lini të ziejnë derisa të jenë...
Prisni në copëza të vogla perimet dhe i zieni. Zieni vezën dhe merrni vetëm të verdhën. Pasi perimet dhe veza janë zier, futini në mikser të verdhën e vezës dhe perimet dhe bëni një pure jo shumë të trashë...
Pritini karotat për së gjati dhe në forma gjysmë hëne, me trashësi 5 mm. Ziejini karotat në një tenxhere mbi nxehtësi mesatare për 10-12 minuta derisa të zbuten plotësisht. Bëjini pure karotat me 3–4 lugë ujë të valuar në...
Ziejeni brokolin në nxehtësi mesatare për 8 minuta derisa të jetë shumë i butë. Shtojini 2-3 lugë nga uji i gatimit dhe bëjeni pure duke përdorur një blender dore ose një procesues ushqimi. Mund të përdorni dhe qumësht gjiri...
Qëroni dhe copëtoni kungullin, prisni pjesën e bardhë të preshit, shpëlajeni dhe copëtoni spinaqin. Në një dërrasë të veçantë, presim pulën në copa të madhësisë së kafshatës. Ziejeni pulën në një tenxhere të vogël me ujë të valuar për...
Vendosni karotat, patatet e ëmbla dhe hudhrën në një tenxhere me ujë të kripur. Lërini të ziejnë për 12 minuta. Shtoni kuminin, gjalpin dhe kripë sipas dëshirës. Shtypini me një shtypëse patatesh dhe shërbejeni të ngrohtë. Ruaj Recetën
Lani dhe thani mollët . Qërojini dhe hiqni lëkurën. Pritini mollët në kubikë, duke e hedhur thelbin. Vendoseni në një enë me rrjetë për gatim me avull të vendosur në një tenxhere mesatare të mbushur me 5 cm ujë....
Ngrohni furrën në 200 gradë. Në një tavë të vogël shtroni një letër gatimi dhe vendosni patatet e lara dhe të thara. Shpojini me pirun në disa vende dhe futini në furrë. Piqini për 45-50 minuta derisa të shpohen...
1.Hiqni bizelet nga bishtajat dhe më pas ziejini. Zieni edhe patatet në një tenxhere tjetër. 2.Qëroni patatet e ziera dhe më pas shtypini me pirun ose shtypëse patatesh. Fruloni edhe bizelet e ziera me 3 dcl qumësht. 3.Bashkoni purenë...