Arkiva e etiketave: pure

Pure me kungull, presh dhe pulë për vogëlushët mbi...

Qëroni dhe copëtoni kungullin, prisni pjesën e bardhë të preshit, shpëlajeni dhe copëtoni spinaqin. Në një dërrasë të veçantë, presim pulën në copa të madhësisë së kafshatës.  Ziejeni pulën në një tenxhere të vogël me ujë të valuar për...

Pure me karota dhe patate të ëmbël

Vendosni karotat, patatet e ëmbla dhe hudhrën në një tenxhere me ujë të kripur. Lërini të ziejnë për 12 minuta. Shtoni kuminin, gjalpin dhe kripë sipas dëshirës. Shtypini me një shtypëse patatesh dhe shërbejeni të ngrohtë. Ruaj Recetën

Pure me mollë, e preferuara e bebave

Lani dhe thani mollët . Qërojini dhe hiqni lëkurën. Pritini mollët në kubikë, duke e hedhur thelbin. Vendoseni në një enë me rrjetë për gatim me avull të vendosur në një tenxhere mesatare të mbushur me 5 cm ujë....

Pure me patate të ëmbël dhe kërri: Bebet e...

Ngrohni furrën në 200 gradë. Në një tavë të vogël shtroni një letër gatimi dhe vendosni patatet e lara dhe të thara.  Shpojini me pirun në disa vende dhe futini në furrë. Piqini për 45-50 minuta derisa të shpohen...

Pure me bizele dhe finok, një pjatë me shije...

1.Hiqni bizelet nga bishtajat dhe më pas ziejini. Zieni edhe patatet në një tenxhere tjetër. 2.Qëroni patatet e ziera dhe më pas shtypini me pirun ose shtypëse patatesh. Fruloni edhe bizelet e ziera me 3 dcl qumësht. 3.Bashkoni purenë...