Pasi perimet dhe veza janë zier, futini në mikser të verdhën e vezës dhe perimet dhe bëni një pure jo shumë të trashë pasi do t’i shtoni dhe drithërat.
Pasi keni fruluar ingredientët dhe keni arritur një pure jo fort të trashë merreni dhe hidheni në një tenxhere të vogël.
Shtoni dhe i përzieni me rrahësen manuale të vezës që mos me krijohen kokrriza.
Mos harroni pureja duhet të jetë e nxehtë në mënyrë që drithrat të shkrihen mirë.
HAPI 1Fillimisht bëni tortën. Ngroheni furrën në 190 gradë. Lyeni me yndyrë dhe shtrojini bazën në një tepsi . Vendosni gjalpin, sheqerin dhe ekstraktin e vaniljes në një tas dhe rrihini mirë në një masë kremoze. Rrihni ngadalë vezët...
Shkrini gjalpin në një tigan dhe më pas shtoni frutat, skuqini për 1 minutë më pas shtoni ujin. Lëreni të vlojë. Mbulojeni me kapak, ziejini për 10 minuta derisa frutat të zbuten dhe uji të jetë pakësuar pak. Përziejini...
Ngrohni furrën në 180 gradë C.Hidhini të gjithë përbërësit përveç rrushit të thatë dhe farave në një tas dhe nisni t’i rrihni. Shtoni edhe rrushin e thatë. Vendoseni përbërjen në tepsi dhe spërkateni me fara. Piqeni për 55 minuta...
Komento