Puding sfungjer me sherbet limoni
Ngroheni furrën në 180C. Lyejeni me gjalpë një enë pjekjeje të thellë 30 x 20 cm. Në një enë hidhni gjalpin dhe 250 gr sheqer pluhur dhe i rrahim për 5 minuta derisa të bëhet me një masë....
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 180C. Lyejeni me gjalpë një enë pjekjeje të thellë 30 x 20 cm. Në një enë hidhni gjalpin dhe 250 gr sheqer pluhur dhe i rrahim për 5 minuta derisa të bëhet me një masë....
Ngroheni furrën në 160C dhe lyeni një enë pjekjeje të cekët 850ml me pak gjalpë. Pritini 250 gr panetone në copa, duke i lënë koret. Lyejeni me gjalpë fetat me pjesën tjetër të gjalpit. Pritini fetat përgjysmë dhe renditini...
Vendosni gjalpin në një enë pjekjeje 1 litërshe dhe vendoseni në mikrovalë në temperaturë të lartë për 30 sekonda-1 min derisa të shkrihet. Shtoni 1½ banane, grijeni gjalpin e shkrirë, më pas shtoni sheqerin, miellin, kanellën, vezët dhe qumështin....
Vendosni të gjithë përbërësit në një tas të madh me pak kripë deti dhe përziejini. Mbulojeni me celofan dhe më pas lëreni të trashet në frigorifer për të paktën 4 orë ose gjatë gjithë natës. Hidhni pudingun me lugë...
Me një rende, grini xhinxherin de kulloni lëngun që do të nxjerrë me një sitë. Duhen 2 lugë gjelle lëng i freskët që duhet përdorur sapo nxirret përndryshe oksidohet. Në fund të enës ku e keni kulluar do të...
Në një tas përzieni bashkë qumështin e bajameve, kosin, shurupin e panjës, vaniljen dhe një majë luge kripë duke i trazuar mirë. Shtoni farat chia dhe lërini të qëndrojnë për 30 minuta. Trazojeni përbërjen për të shpërndarë në mënyrë...
1.Vendosni fletët e xhelatinës në një tas të mbushur me ujë të ftohtë për 20 minuta. Ndërkohë prisni shkopin e vaniljes për së gjati dhe nxirrini farat. 2.Hidhni qumështin dhe panën në një tenxhere, shtoni shkopin e vaniljes dhe...
1.Në një tavë qelqi mbuloni pjesën e poshtme me 2 shtresa wafers vanilje. Më pas, shtroni gjysmën e bananeve sipër. 2.Vendosni panën e ëmbëlsirave dhe sheqerin në një tas të madh. 3.Duke përdorur një lugë filloni të rrihni sheqerin...
1.Ziejeni panën me qumështin dhe vaniljen, fikni sobën dhe shtoni xhelatinën. 2.Rrihni të verdhat e vezëve dhe shtoni kakaon e rrushin tek to. 3.Prisni çokollatën në copa dhe hidheni të shkrijë në përbërjen me qumësht dhe pana. 4.Shtojeni më...