sheqer pluhur, salcë karameli dhe akullore, për t'u shërbyer
Vendosni gjalpin në një enë pjekjeje 1 litërshe dhe vendoseni në mikrovalë në temperaturë të lartë për 30 sekonda-1 min derisa të shkrihet. Shtoni 1½ banane, grijeni gjalpin e shkrirë, më pas shtoni sheqerin, miellin, kanellën, vezët dhe qumështin. Përziejini mirë së bashku.
Pritini bananen e mbetur në copa sipër, më pas kthejeni në mikrovalë dhe gatuajeni në temperaturë të lartë për 8 minuta derisa të gatuhet dhe të skuqet. Shërbejeni të ngrohtë, të spërkatur me sheqer pluhur, nëse dëshironi, me pak salcë karameli dhe një lugë akullore.
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Përziejmë të gjithë përbërësit për petën, duke zënë brumin e butë. Pasi e kemi punuar, e lëmë të pushojë në frigorifer për një orë. Ndërkohë që brumi pushon, ziejmë kungullin me panën, derisa të formohet një masë kremoze në...
Hedhim miellin e misrit në një enë, ku shtojmë edhe vajin e ullirit. Pastaj shtojmë ujin dalëngadalë dhe kripën, duke përzier me një lugë druri, dalëngadalë, derisa të na krijohet një masë e njëtrajtshme. Duhet të keni parasysh se...
Komento