Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Ziejeni panën me qumështin dhe vaniljen, fikni sobën dhe shtoni xhelatinën.
2.Rrihni të verdhat e vezëve dhe shtoni kakaon e rrushin tek to.
3.Prisni çokollatën në copa dhe hidheni të shkrijë në përbërjen me qumësht dhe pana.
4.Shtojeni më pas këtë përzierje tek të verdhat e rrahura duke i përzier me rrahëse.
5.Hidheni në një formë ose nëpër forma të vogla silikoni dhe lërini në frigorifer 3 orë para se t’i servirni.
6.Shërbejini me rrush të thatë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment