Sugjerojmë:

Arkiva e etiketave: pasta

Pasta me ullinj, domate dhe filadelfia

1.Vëmë makaronat që të ziejnë në ujë të valuar me kripë. 2.Grijmë imët hudhrën. 3.Domatet i ndajmë katërsh. 4.Në një tigan skuqim hudhrën me pak vaj ulliri, shtojmë domatet dhe i skuqim me flakë të lartë për pak minuta....

Pasta me spec djegës dhe krem pana

1.Vini një tenxhere të madhe me ujë të kripur në sobë dhe  gatuajini makaronat sipas udhëzimeve të paketës. 2.Ndërkohë, shtoni vajin dhe gjalpin në një tigan të madh në nxehtësi mesatare dhe shkrijeni gjalpin. Shtoni hudhrën dhe qepët dhe...

Për shije maksimale sot gatuani këto pasta me lakër...

1.Në një tigan ngrohni vajin e ullirit dhe hudhrën në mes për 3 minuta, duke e trazuar. 2.Shtoni kripë, qepë, kërpudha dhe lakrat e Brukselit. 3.Gatuajini 5 minuta dhe shtoni rozmarinë. 4.Gatuajeni 2 – 3 minuta ose derisa të...

Pasta me djathë, mish derri dhe lulelakër

1.Pastroni lulelakrën, ndajeni në copa dhe gatuajeni në avull derisa të zbutet. Skuqni dy thelpinj hudhre në një tigan të madh me pak vaj. 2.Shtoni 200 gr mish derri të grirë, skuqeni, shuajeni me verën e bardhë, shtoni tulin...

Sphagetti + djathë + piper=Më e thjeshta është më...

Një pjatë tipike, klasike dhe e pavdekshme e kuzhinës romane. Përbërësit e saj e bëjnë perfekte këtë pjatë edhe kur keni pak minuta kohë në dizpocion për t’i gatuar. Përbërësit: 400 gram spaghetti 200 gram djathë pekorino romano piper...

Pjata që duhet të provoni sot janë këto pasta...

1.Grini 3 thelpinj hudhër. 2.Në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare, ngrohni 3 lugë çaji vaj ulliri. 3.Shtoni thërrimet e bukës, hudhrën e grirë, specin e kuq dhe dhe kripën. 4.Gatuajini deri sa thërrimet të marrin ngjyrë të...

Pasta me pesto majdanozi dhe speck

Si fillim vendosni ujin e pastave të ziejë. Filloni me përgatitjen e pestos së majdanozit: lani majdanozin dhe vendoseni në mikser; shtoni aty edhe kripën, stikat e pishës, bajamet dhe parmixhanon e grirë. Shtoni një lugë kafeje  vaj ulliri...

Si të përgatisni pasta me arra e majdanoz

1.Merrni makaronat dhe vërini të ziejnë në tenxhere për 10-12 min. 2.Ndërkohë merrni arrat dhe vërini në tigan të skuqen për 5 minuta, duke i përzier gjatë gjithë kohës. 3.Hiqni makaronat nga tenxherja dhe kullojini. 4.Në tenxhere shtoni vaj...