Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Në një tigan ngrohni vajin e ullirit dhe hudhrën në mes për 3 minuta, duke e trazuar.
2.Shtoni kripë, qepë, kërpudha dhe lakrat e Brukselit.
3.Gatuajini 5 minuta dhe shtoni rozmarinë.
4.Gatuajeni 2 – 3 minuta ose derisa të thahet.
5.Gatuani makaronat sipas udhëzimeve të paketës dhe rezervoni 1/2 filxhan ujë gatimi.
6.Hidh makaronat, ujin e rezervuar dhe Gruyère tek perimet dhe përzijeni.
7.Garnizoni me lëng limoni, borzilok dhe piper të zi dhe shërbejini.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment