Sugjerojmë:

Arkiva e etiketave: pasta

Pasta me salcë avokado dhe misër për një drekë...

1.Si fillim vëmë ujin të vlojë për makaronat. 2.Pasi uji të ketë valuar vemë makaronat të ziejnë. 3.Marrim përbërësit që të përgatitim salcën me avokado. 4.Në një blender hedhim avokadon, hudhrën, borzilokun, lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 5.Gjatë...

Super të shijshme këto pasta me brokoli dhe fara...

1.Ziejmë pak brokolin, aq sa të mbeten të fortë.2.Lëngun ku ka zierë brokoli e përdorim për të zierë makaronat që të marrin erën e brokolit.3.Ndërkohe, në një mikser përziejmë 2 lugë gjelle rikota, dy lugë gjelle me stika pishe,...

Goja lëng: Spageti me bacon, domate dhe vezë

1.Vendosni dy tigan me ujë të ziejnë. 2.Për makaronat, vendosni një tenxhere të madhe me ujë të kripur të paktën 4 litra ujë dhe 2 lugë kripë. Për vezët, mbushni një tenxhere të gjerë ujë të kripur dhe lëreni...

Si t’i kthesh pastat dhe proshutën në pjatën ideale...

1.Në fillim zieni makaronat në ujë me kripë. Formën e tyre mund ta zgjidhni sipas dëshirës, por nuk rekomandohen spaghettit. 2.Prisni proshutën në copa të vogla dhe i skuqni me hudhra. 3.Në një enë rrihni vezët me panën. Më...

Pasta sipas kuzhinës italiane, me sallam, domate dhe pana

1.Vini një tenxhere të madhe me ujë të kripur të valojë. 2.Gatuani makaronat sipas udhëzimeve të paketimit. 3.Në një tigan hidhni pak vaj të nxehet dhe shtoni sallamin. 4.Gatuajeni deri sa të marrë ngjyrë dhe shtoni të gjithë përbëresit...

Pasta guaskë me avokado dhe ton

1.Zieni pastat një minutë më pak se ç’tregon koha në paketim. Kullojini, ftohini në ujë të ftohtë dhe lërini të ftohen. 2.Transferojini në një tas dhe përziejini me 2 lugë vaj në mënyrë që të mos ngjiten. 3.Prisni përgjysmë...

Po rizoton me mandarina e keni provuar?

1.Lëmë mënjanë dy mandarina, ndërsa të tjerave ua qërojmë lëkurën me rende (vetëm pjesën e verdhë) dhe më pas ishtrydhim. 2.Në zjarr vëmë një tenxhere ku hedhim vajin e ullirit dhe gjalpin, skuqim për 2 minuta orizin duke e...

Pasta me salcë avokado

1.Si fillim vëmë ujin të vlojë për makaronat. 2.Pasi uji të ketë valuar vemë makaronat të ziejnë. 3.Marrim përbërësit që të përgatitim salcën me avokado. 4.Në një blender hedhim avokadon, hudhrën, borzilokun, lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 5.Gjatë...

Pasta me krem limoni dhe shparguj

1.Si fillim zieni makaronat me metodën e zakonshme në tenxhere me ujë e kripë. 2.Prisni shpargujt nga koka dhe bishti. 3.Në një tigan me vaj ulliri shtoni hudhrat. Shtoni lëngun e pulës, lëngun e limonit, lëkurën e limonit, kremin...