Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Vendosim një tenxhere me ujë të ziejë dhe më pas shtojmë makaronat të zihen sipas udhëzimeve të paketimit.
2.Ndërkohë vendosim në zjarr një tigan me gjalpë dhe shtojmë qepët e e njoma të skuqen deri sa të zbuten.
3.Shtojmë bizelet e ngrira, 2 filetot e salmonit të prera në copëza, kremin fraiche dhe 50ml ujë. Thërrmojmë kubin e koncentratit të perimeve dhe e shtojmë ne tigan.
4.I lemë të gatuhen për 5 minuta dhe i hedhim tek makaronat e ziera.
5.I përziejmë mirë dhe i shërbejmë sipas dëshirës me pak qepë të njoma të grira imët dhe piper të zi.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment