Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Vini një tenxhere të madhe me ujë të kripur të valojë.
2.Gatuani makaronat sipas udhëzimeve të paketimit.
3.Në një tigan hidhni pak vaj të nxehet dhe shtoni sallamin.
4.Gatuajeni deri sa të marrë ngjyrë dhe shtoni të gjithë përbëresit e tjerë me radhë.
5.Qepën e hudhrën të parat sa qepa të zbutet pak.
6.Më pas me domatet dhe, panën dhe kripën.
7.Ziejini derisa të trashet përzierja, 8 – 10 minuta.
8.Salcën hidheni tek makaronat e ziera dhe përzijeni deri sa të bëhen të njetrajtshme.
9.Kur ti shërbeni mund të shtoni majdanozin për dekor.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment