Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Në një tigan të madh, hidhni gjalpin dhe vendoseni mbi sobë në nxehtësi të ulët.
2.Shtoni hudhrën dhe gatuajeni për 30 sekonda.
3.Shtoni domaten e tharë dhe ¾ e lëngut të pulës duke shtuar gradualisht nxehtësinë në temperaturë mesatare derisa të filloj të ziejë.
4.Më pas uleni sërish nxehtësinë dhe lëreni për 10 minuta, derisa domatet të jenë zbutur.
5.Shtoni panën dhe përziejeni masën, derisa të jetë krijuar një masë e trashë .
6.Spërkateni pulën me kripë dhe piper nga të dyja anët.
7.Në një tigan të thellë hidhni vajin dhe skuqeni gjoksin e pulës në nxehtësi mesatare derisa mesi të mos jetë më rozë.
8.Pasi të jetë gatuar, vendoseni në një pjatë dhe mbulojeni me kapak.
9.Tiganin ku gatuat pulën, pastrojeni nga yndyra dhe hidhni në të pjesën e mbetur të lëngut të pulës.
10.Vendoseni në sobë në nxehtësi mesatare derisa të ziejë. Uleni nxehtësinë dhe shtoni kremin e përgatitur më parë, borzilokun dhe kripë e piper sipas shijes.
11.Në një tenxhere me ujë me kripë, zieni pastat për 8-10 minuta.
12.Kullojini, hidhini në një enë të madhe dhe përziejini me 3-4 lugë gjelle nga salca e përgatitur.
13.Secilin prej gjokseve të pulës pritini në segmente diagonale dhe vendosini mbi çdo pjatë me pasta, duke shtuar dhe salcën.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment