Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Grini 3 thelpinj hudhër.
2.Në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare, ngrohni 3 lugë çaji vaj ulliri.
3.Shtoni thërrimet e bukës, hudhrën e grirë, specin e kuq dhe dhe kripën.
4.Gatuajini deri sa thërrimet të marrin ngjyrë të artë, rreth 3 minuta.
5.Hiqni bukën dhe vendoseni në një pjatë të veshur me leter dhe fshijeni tiganin. Copëtoni thelpinjtë e mbetur të hudhrës.
6.Hidhni spagetit dhe zijini sipas udhëzimeve të paketimit, duke mbajtur së paku 1 filxhan ujë të pastave.
7.Ndërkohë, vini tiganin në zjarr dhe shtoni vaj të ulliri dhe gjalpë. Kur gjalpi është shkrirë, shtoni fetat e hudhrës dhe sardelet.
8.Gatuajini deri sa sardelet dhe hudhra të jenë tretur, rreth 2 minuta.
9.Shtoni makaronat në tigan dhe hidhni lëng limoni, tul limoni, dhe parmixhano.
10.Shtoni ujin e pastave dhe hidhni majdanoz dhe 3/4 e thërrime të bukës.
11.Shërbejini menjëherë duke përdorur për dekor thërrimet e mbetura.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment