Sugjerojmë:

Pasta me pesto majdanozi dhe speck

320 gr pasta
150 gr speck
20 gr vaj ulliri
Për peston:
50 gr majdanoz
30 gr stika pishe
50 gr bajame të qëruara
40 gr parmixhano i grirë
Vaj ulliri
1 lugë kafeje kripë e imët
  1. Si fillim vendosni ujin e pastave të ziejë. Filloni me përgatitjen e pestos së majdanozit: lani majdanozin dhe vendoseni në mikser; shtoni aty edhe kripën, stikat e pishës, bajamet dhe parmixhanon e grirë.
  2. Shtoni një lugë kafeje  vaj ulliri dhe punojini me shpejtësinë maksimale të mikserit. Më pas shtoni sasinë tjetër të vajit të ullirit dhe punojini akoma derisa të përftoni një pesto homogjene. Pestoja është gati për 4-5 minuta. Ndërkohë hidhni pastat në ujin që po vlon.
  3. Ndërkohë prisni proshutën speck në feta me trashësi 1 cm dhe më pas priteni në kubikë. Në një tigan, ngrohni 20 gr vaj ulliri, shtoni proshutën, skuqini për disa minuta dhe më vonë shtoni peston. Përziejini me shpejtësi dhe fini sobën.
  4. Kulloni pastat dhe ruani pak ujë nga zierja e tyre nëse salca është shumë e trashë, më pas shtojini në tiganin ku përgatitët salcën. Përziejini mirë dhe shërbejini menjëherë.

Lini një koment