Kek me arrë kokosi
Ngrohni furrën në 160C. Lyeni me gjalpë një tavë 900g dhe shtrojeni me letër furre. Sitni miellin dhe pak kripë në një tas për përzierje dhe lyejmë me gjalpë me majat e gishtave derisa masa të ngjajë me thërrimet...
Ngrohni furrën në 160C. Lyeni me gjalpë një tavë 900g dhe shtrojeni me letër furre. Sitni miellin dhe pak kripë në një tas për përzierje dhe lyejmë me gjalpë me majat e gishtave derisa masa të ngjajë me thërrimet...
Ngroheni furrën në 180C. Lyejeni me gjalpë një enë pjekjeje të thellë 30 x 20 cm. Në një enë hidhni gjalpin dhe 250 gr sheqer pluhur dhe i rrahim për 5 minuta derisa të bëhet me një masë....
Nxehni furrën në 200C. Lyejeni me gjalpë një tavë ose enë pjekjeje në formë drejtkëndëshe 25 cm ose 20 x 30 cm. Rrihni së bashku gjalpin, sheqerin, miellin, vezët dhe ekstraktin e vaniljes derisa të jenë të njëtrajtshme....
Ngrohni furrën në 180C. Hidhni kumbullat, kanellën, lëkurën e limonit dhe konjakun, nëse e përdorni, së bashku në një tas, më pas lërini derisa të bëni brumin. Shndërroni në krem gjalpin dhe sheqerin me një rrahëse elektrike, shtoni vezët...
Ngrohni furrën në 180C, lyeni me yndyrë dhe shtroni me letër për pjekje një tavë të cekët katrore 20 cm. Vendosni kajsitë dhe reçelin në një tigan të vogël me 4 lugë gjelle ujë, ziejini në zjarr mesatar derisa...
Ngrohni furrën në 175 gradë C. Lyejmë me yndyrë dhe me miell një tepsi katrore për kek. Bëni bashkë sheqerin dhe gjalpin në një tas përzierjeje derisa të bëhet krem. Shtoni vezët një nga një, duke i rrahur shkurt...
Ngrohni furrën në 180 gradë. Lyeni me yndyrë një tavë të rrumbullakët për kek dhe shtroni pjesën e poshtme me letër furre. Në një tas mesatar, përzieni së bashku miellin e bajameve, miellin semolina, pluhurin për pjekje dhe...
1.Në një tigan, hidhni 4-5 kubikë gjalpë dhe kur të jetë skuqur hidhni sheqerin. 2.Hidhni rumin, një lugë gjelle. 3.Hidhni kanellë, 2 lugë gjelle dhe përzijeni vazhdimisht. 4.Kur masa të ketë filluar të mpikset pak vini bananet e prera...
1.Në një tigan tretni gjalpin dhe pasi ka shkrirë hidheni në një tas bashkë me vajin dhe sheqerin. 2.Filloni t’i rrihni deri sa të shkrihet sheqeri dhe shtoni një nga një vezët. 3.Më pas shtoni miellin, sodën, arrën e...