Arkiva e etiketave: buke

A keni parë ndonjëherë bukë në ëndërr? Ja çfarë...

Nëse shihni bukë në ëndërr , atëherë sipas Onirokritis , interpretimi është si më poshtë : Nëse shihni se po hani bukë të bardhë , do të përfitoni shumë. Nëse shihni se po shisni bukë, pa qenë bukëpjekës, do...

Simite të buta shtëpie

Hidhni miellin, majanë, sheqerin, kripën dhe vajin në një enë. Hidhni mbi 325 ml ujë të ngrohtë, më pas përzieni (me spatul ose me dorë), derisa të bëhet një brumë i ashpër. Sigurohuni që i gjithë mielli të jetë...

Bukë shtëpie në 4 hapa të thjeshtë

Hidhni miellin, majanë dhe kripën në një tas të madh dhe përziejini së bashku me duart tuaja. Përzieni 300 ml ujë të nxehtë (sa ta durojë dora) me vaj dhe mjaltë, më pas përzieni përbërësit e thatë për të...

Bukë e pjekur me domate, vezë dhe proshutë

Ngroheni furrën në 200 °C. Në një tigan të madh hidhni vajin të nxehet mbi nxehtësinë mesatare. Shtoni domatet dhe gatuajini 12-15 minuta. Shtoni vezët dhe gatuajini derisa të trashen 3-4 minuta. Hiqini nga nxehtësia dhe shtoni proshutën. Hidheni...

Bukë sipas kuzhinës skoceze, e mrekullueshme!

1.Nxehim paraprakisht furrën në 175 °. 2.Në një enë hidhni gjalpin dhe sheqerin kaf dhe trazojini deri sa sheqeri të jetë tretur tek gjalpi. 3.Shtoni miellin dhe ngjesheni brumin fort. 4.Brumin kalojeni në një sipërfaqe të lyer me pak...

Përgatitet lehtësisht: Bukë me kungulleshka dhe bizele

Pasi të keni hequr bizelet nga bishtajat, lajini, kullojini, hidhini në një tenxhere me ujë të vluar për disa minuta, kullojini dhe lërini të ftohen. Lani kungujt, thajini, hiquni ekstremitetet dhe grijini trashë në rende, më pas kripini, vendosini...

Bukë e shpejtë me proshutë dhe parmixhano për mëngjes

1.Ngrohni furrën në 175 gradë dhe vajiseni lehtë me llakun. 2.Përzjeni së bashku miellin, pluhurin për pjekje, kripën dhe piperin në një tas. 3.Përzjeni së bashku vezët dhe gjalpin dhe shtojini tek mielli për tu kombinuar. 4.Mbusheni me djathrat,...

Mëngjes për 5 minuta, roller me salçiçe dhe proshutë

1.Merrni fetat e bukës dhe hiqini anësoret me thikë. 2.Shtrijini me një shkop petash deri sa të hollohen. 3.Vendosini sipër një fetë proshute dhe një salçiçe secilës. 4.Mbështilleni bukën duke e bërë rrethore në madhësinë e salçiçes. 5.Secilën roller...

Kek me portokall, një recetë tipike e kuzhinës siciliane

1Lani portokajt me ujë e sodë buke dhe thajini mirë. 2.Pritini në 8 pjesë me gjithë lëkurë dhe vendosini në procesor. Frulojini derisa të përftoni një krem. 3.Shtoni sipas radhës: qumështin, sheqerin, vezët, miellin dhe në fund majanë duke...