Bukë e shpejtë me proshutë dhe parmixhano për mëngjes

Veshtiresia
Mesatare
Gati për:
40 minuta
Koha gatimit
15 minuta
Sugjerohet për:
2 persona
Kalori:
172
3 lugë gjelle qepë të njoma
Gjalpë pa kripë, i shkrirë
1/2 filxhan dhallë
½ filxhan djathë parmixhano
4 feta proshutë, të gatuara dhe të copëtuara
1 filxhan djathë Cheddar
1 1/2 filxhan miell i gjithanshëm, i spërkatur dhe i niveluar
2 lugë pluhur pjekje
2 vezë të mëdha
1/2 lugë piper i zi
1/2 lugë kripë
Llak gatimi

1.Ngrohni furrën në 175 gradë dhe vajiseni lehtë me llakun.

2.Përzjeni së bashku miellin, pluhurin për pjekje, kripën dhe piperin në një tas.

3.Përzjeni së bashku vezët dhe gjalpin dhe shtojini tek mielli për tu kombinuar.

4.Mbusheni me djathrat, proshutën dhe qepën dhe transferojini në tavën e përgatitur.

5.Spërkatni sipër me pak piper shtesë.

6.Piqeni derisa të marrë ngjyrë kafe të artë 35 – 40 minuta.

7.Shërbejeni të ngrohtë ose në temperaturën e dhomës.

Komento