Hidhni miellin, majanë dhe kripën në një tas të madh dhe përziejini së bashku me duart tuaja. Përzieni 300 ml ujë të nxehtë (sa ta durojë dora) me vaj dhe mjaltë, më pas përzieni përbërësit e thatë për të bërë një brumë të butë.
Kthejeni brumin në një sipërfaqe të lyer pak me miell dhe punojeni për 5 minuta, derisa brumi të mos ndjehet më ngjitës, duke e spërkatur me pak miell nëse keni nevojë.
Lyejeni me vaj një tepsi prej 900 gr dhe vendoseni brumin në tepsi duke e shtypur në mënyrë të barabartë. Vendoseni në një qese të madhe plastike ushqimore dhe lëreni të fryhet për 1 orë, derisa brumi të jetë rritur për të mbushur tepsinë dhe të mos kthehet më kur e shtypni me gisht.
Ngrohni furrën në 200C. Bëni disa prerje në pjesën e sipërme me një thikë të mprehtë, më pas piqeni për 30-35 minuta derisa masa të jetë e pjekur dhe e artë. Vendoseni atë në një raft ftohjeje dhe prekni bazën e bukës për të kontrolluar se është gatuar. Duhet të tingëllojë e zbrazët. Lëreni të ftohet.
Në një tenxhere me ujë të kripur gatuani spagetit duke ndjekur udhëzimet e paketimit. Ndërkohë, ngrohni vajin në një tigan të madh që nuk ngjit dhe gatuajeni pançetën për 3-4 minuta derisa të fillojë të skuqet. Përzieni qepën dhe...
Ngroheni furrën në 190C. Përzieni orizin me 2 lugë pesto. Prisni majat e domateve dhe hiqni pjesën e brendshme. Mbushni zgavrat e zbrazëta me përzierjen e orizit, duke e shtypur lehtë, më pas vendosni kapakët. Pritini kungujt në formë...
Ngroheni furrën në 140C. Shtroni një tavë me letër pjekjeje. Vendosni fëstëkët në një tavë pjekjeje të cekët dhe piqini në furrë për rreth 7-10 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendoseni në një procesor ushqimi dhe procesojini...
Komento