Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
1.Nxehim paraprakisht furrën në 175 °.
2.Në një enë hidhni gjalpin dhe sheqerin kaf dhe trazojini deri sa sheqeri të jetë tretur tek gjalpi.
3.Shtoni miellin dhe ngjesheni brumin fort.
4.Brumin kalojeni në një sipërfaqe të lyer me pak miell dhe ngjesheni deri sa të jetë zbutur mjaftueshëm.
5.Më pas jepini formë duke e bërë roll.
6.Priteni në 3 pjesë dhe me pirun bëjini disa vrima brumit.
7.Futeni në furrë deri sa të marrë ngjyrë kafe të artë.
8.Lëreni të ftohet dhe shijojeni.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment