Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
1.Nxehim paraprakisht furrën në 175 °.
2.Në një enë hidhni gjalpin dhe sheqerin kaf dhe trazojini deri sa sheqeri të jetë tretur tek gjalpi.
3.Shtoni miellin dhe ngjesheni brumin fort.
4.Brumin kalojeni në një sipërfaqe të lyer me pak miell dhe ngjesheni deri sa të jetë zbutur mjaftueshëm.
5.Më pas jepini formë duke e bërë roll.
6.Priteni në 3 pjesë dhe me pirun bëjini disa vrima brumit.
7.Futeni në furrë deri sa të marrë ngjyrë kafe të artë.
8.Lëreni të ftohet dhe shijojeni.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment