Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Hidhni miellin, majanë, sheqerin, kripën dhe vajin në një enë. Hidhni mbi 325 ml ujë të ngrohtë, më pas përzieni (me spatul ose me dorë), derisa të bëhet një brumë i ashpër. Sigurohuni që i gjithë mielli të jetë përfshirë. Mbulojeni dhe lëreni për 10 minuta.
Lyejeni me pak vaj sipërfaqen tuaj të punës dhe hidheni brumin mbi të. Punojeni brumin për të paktën 10 minuta derisa të bëhet më elastik – nëse keni një mikser, mund ta bëni këtë me një rrahëse brumi për 5 minuta. Formojeni brumin në formë topi dhe vendoseni në një tas të pastër dhe të lyer me vaj. Lëreni për 1 orë, ose derisa të dyfishohet në madhësi.
Hidheni brumin në një sipërfaqe të lyer pak me miell dhe rrotullojeni në një formë të gjatë salsiçe. Përgjysmoni brumin dhe më pas ndani secilën gjysmë në katër pjesë, në mënyrë që të keni tetë pjesë të barabarta. Rrokullisni secilin në një top të ngushtë dhe vendoseni në një tavë pjekjeje me miell, duke lënë pak hapësirë midis secilit top për t’u ngritur. Mbulojeni me një peshqir të lagur dhe lëreni në një vend të ngrohtë për 40 minuta-1 orë ose derisa të dyfishohet madhësia.
Ngroheni furrën në 230C. Kur brumi të jetë gati, pudrosni çdo top me pak më shumë miell. (Nëse dëshironi, simitet mund t’i lustoni me qumësht ose vezë të rrahur, dhe sipër me fara.) Piqini për 25-30 minuta, derisa të bëhen ngjyrë kafe e lehtë dhe e zbrazët kur trokitni mbi kore. Lëreni të ftohet në një raft teli.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento