Tortë e thjeshtë me çokollatë
Ngroheni furrën në 180C. Lyeni me vaj dhe shtroni me letër kuzhine bazën e dy tavave rrethore me diametër 18 cm. Sitni miellin, pluhurin e kakaos dhe sodën në një tas. Shtoni sheqerin dhe përziejini mirë. Hapni...
Hidhni miellin, majanë, sheqerin, kripën dhe vajin në një enë. Hidhni mbi 325 ml ujë të ngrohtë, më pas përzieni (me spatul ose me dorë), derisa të bëhet një brumë i ashpër. Sigurohuni që i gjithë mielli të jetë përfshirë. Mbulojeni dhe lëreni për 10 minuta.
Lyejeni me pak vaj sipërfaqen tuaj të punës dhe hidheni brumin mbi të. Punojeni brumin për të paktën 10 minuta derisa të bëhet më elastik – nëse keni një mikser, mund ta bëni këtë me një rrahëse brumi për 5 minuta. Formojeni brumin në formë topi dhe vendoseni në një tas të pastër dhe të lyer me vaj. Lëreni për 1 orë, ose derisa të dyfishohet në madhësi.
Hidheni brumin në një sipërfaqe të lyer pak me miell dhe rrotullojeni në një formë të gjatë salsiçe. Përgjysmoni brumin dhe më pas ndani secilën gjysmë në katër pjesë, në mënyrë që të keni tetë pjesë të barabarta. Rrokullisni secilin në një top të ngushtë dhe vendoseni në një tavë pjekjeje me miell, duke lënë pak hapësirë midis secilit top për t’u ngritur. Mbulojeni me një peshqir të lagur dhe lëreni në një vend të ngrohtë për 40 minuta-1 orë ose derisa të dyfishohet madhësia.
Ngroheni furrën në 230C. Kur brumi të jetë gati, pudrosni çdo top me pak më shumë miell. (Nëse dëshironi, simitet mund t’i lustoni me qumësht ose vezë të rrahur, dhe sipër me fara.) Piqini për 25-30 minuta, derisa të bëhen ngjyrë kafe e lehtë dhe e zbrazët kur trokitni mbi kore. Lëreni të ftohet në një raft teli.
Ngroheni furrën në 180C. Lyeni me vaj dhe shtroni me letër kuzhine bazën e dy tavave rrethore me diametër 18 cm. Sitni miellin, pluhurin e kakaos dhe sodën në një tas. Shtoni sheqerin dhe përziejini mirë. Hapni...
Ngrohni vajin në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare. Shtoni qepën, karotën, preshin dhe pataten dhe gatuajini për 10 minuta derisa perimet të fillojnë të zbuten. Shtoni lëngun dhe gatuajeni për 10-15 minuta të tjera derisa patatet të...
Në tenxheren e vogël, bashkoni së bashku sheqerin, ujin dhe shtrydhni lëngun e limonit. Vendoseni në sobë mbi nxehtësinë mesatare të lartë. Lëreni të ziejë, më pas ulni menjëherë zjarrin dhe lëreni të ziejë për jo më shumë...
© 2023, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento