Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngroheni furrën në 200 °C.
Në një tigan të madh hidhni vajin të nxehet mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni domatet dhe gatuajini 12-15 minuta.
Shtoni vezët dhe gatuajini derisa të trashen 3-4 minuta.
Hiqini nga nxehtësia dhe shtoni proshutën.
Hidheni përzierjen mbi një fletë pjekje të përzier.
Hidhni djathin përgjatë përzierjes.
Sipër shtoni vezët dhe mbushni bukën.
Piqeni deri sa të marrë ngjyrë kafe 17-20 minuta.
Sherbejni në feta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment