Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 200 °C.
Në një tigan të madh hidhni vajin të nxehet mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni domatet dhe gatuajini 12-15 minuta.
Shtoni vezët dhe gatuajini derisa të trashen 3-4 minuta.
Hiqini nga nxehtësia dhe shtoni proshutën.
Hidheni përzierjen mbi një fletë pjekje të përzier.
Hidhni djathin përgjatë përzierjes.
Sipër shtoni vezët dhe mbushni bukën.
Piqeni deri sa të marrë ngjyrë kafe 17-20 minuta.
Sherbejni në feta.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment