Smoothie mëngjesi, gati për 2 minuta
Hidhini të gjithë përbërësit në një blender dhe lërini për 1 minutë derisa të jenë të grihen plotësisht. Hidhni smoothie-n e tërshërës me banane në dy gota për ta shërbyer. Ruaj Recetën
Hidhini të gjithë përbërësit në një blender dhe lërini për 1 minutë derisa të jenë të grihen plotësisht. Hidhni smoothie-n e tërshërës me banane në dy gota për ta shërbyer. Ruaj Recetën
Vendosni gjalpin në një enë pjekjeje 1 litërshe dhe vendoseni në mikrovalë në temperaturë të lartë për 30 sekonda-1 min derisa të shkrihet. Shtoni 1½ banane, grijeni gjalpin e shkrirë, më pas shtoni sheqerin, miellin, kanellën, vezët dhe qumështin....
Ngrohni furrën në 180C dhe shtroni dy tava të mëdha pjekjeje me letër pjekjeje. Hidhni në një tas gjalpin e kikirikut, sheqerin, ¼ luge kripë të imët dhe copat e çokollatës dhe përzieni mirë me një lugë druri. Thyejeni...
Vendosni copat e bananes në një tavë të sheshtë dhe mbulojini mirë. Ngrijini për të paktën 1 orë, ose derisa të ngrijnë. Kur të jenë gati për t’u ngrënë, hidhni bananen në një përpunues ushqimi dhe përzieni derisa të...
Nxehni furrën në 200 gradë. Hidhni 50 gr lajthi në një procesor të vogël ushqimi dhe përpunojini derisa të ngjajnë me thërrime buke të imta, më pas hidhini në një tas me çokollatën. Pritini petët në një formë të...
Ngroheni furrën në 190C. Shtroni një tavë për muffins me 12 vende me letër për muffins. Sitni miellin, pluhurin për pjekje, sodën dhe sheqerin pluhur me një majë luge të madhe kripë. Në një tas të veçantë përzieni gjalpin...
Ngrohni furrën në 190 gradë dhe lyeni me yndyrë një tavë për mini muffins me 24 vende. Vendosni të gjithë përbërësit në një tas mesatar. Përziejini mirë por me delikatesë. Sigurohuni që të bëhet një masë uniforme dhe nëse...
1.Në një tigan, hidhni 4-5 kubikë gjalpë dhe kur të jetë skuqur hidhni sheqerin. 2.Hidhni rumin, një lugë gjelle. 3.Hidhni kanellë, 2 lugë gjelle dhe përzijeni vazhdimisht. 4.Kur masa të ketë filluar të mpikset pak vini bananet e prera...
Fillimisht ndizni furrën që të ngrohet në 180 gradë celsius. Merrni një tepsi rrethore dhe lyjeni me gjalpë. Në një enë të thellë përzieni me mikser gjalpin e zbutur, sheqerin dhe vaniljen në shpejtësi mesatare derisa të fitoni një...