Supë me perime, qiqra e xhinxher. Një recetë vegjetariane për drekë e darkë
Supa me perime është gjithmonë një mënyrë e mirë për t’u ushqyer shëndetshëm. Le të përpiqemi t’i lëmë hapësirë fantazisë sonë për ta bërë këtë pjatë më të shijshme. Një mënyrë është ta përgatisësh edhe me qiqra dhe xhinxher.
Vendosni cous cous-in dhe brodon në një enë dhe mbulojini me qese kuzhine.
Lëreni për 20 minuta në mënyrë që lëngu të thithet nga cous cous-i.
Me një pirun shtypeni cous cous-in.
Qëroni perimet dhe pritini në copa të mëdha.
Ngrohni 2 lugë vaj në një tenxhere ose tigan, shtoni qepët, piperin dhe xhinxherin. Lërini për 10 minuta derisa të skuqen.
Shtoni perimet, qiqrat, cous cous-in përziejini dhe hidhni aty edhe salcën e domateve e sheqerin.
Ziejeni supën për 30 minuta gjysmë të mbuluar me kapak dhe pak minuta para se ta hiqni nga zjarri, rregullojeni me kripë e aromatizojeni me koriandër e majdanoz të grirë.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment