Sugjerojmë:

Arkiva e etiketave: qiqra

Si të përgatisësh humus në shtëpi

Kullojini qiqrat në një sitë të vendosur mbi një tas ose enë për të kapur lëngun. Hidhini qiqrat, tahinin, hudhrën dhe kosin në një përpunues ushqimi ose blender dhe i procesoni. Përzieni një lugë gjelle nga lëngu i qiqrave...

Tavë me qiqra dhe perime verore

Ngroheni furrën në 220C. Hidhini të gjitha perimet në një tavë të madhe pjekjeje dhe hidhini pjesën më të madhe të vajit të ullirit dhe kripë e piper. Përhapeni gjithçka në një shtresë të vetme, më pas piqeni për...

Bërxollla në tavë me qiqra, gogozhare dhe rozmarinë

Ngrohni paraprakisht grilën. Hidhni bërxollat ​​e derrit me 1 lugë gjelle vaj ulliri, rozmarinën e grirë dhe lëkurën e limonit të grirë në një tavë duke i trazuar; rregullojini me kripë dhe piper.  Hidhni qiqrat, hudhrat, gogozharet dhe degët...

Burger i shëndetshëm me kërpudha dhe qiqra

 Nxehim 1 lugë vaj në një tigan që nuk ngjit dhe kaurdisim kërpudhat, hudhrën dhe qepën e njomë për 5 minuta. Përzieni pluhurin e kërrit, lëkurën e limonit dhe lëngun dhe gatuajeni për 2 minuta ose derisa përzierja të...

Pilaf i shijshëm me karota, qiqra dhe bajame

Ngrohni vajin në një tavë me kapak. Shtoni qepët dhe gatuajini për 8 minuta, derisa të zbuten. Hidhni karotat, harisën dhe orizin dhe përziejini për disa minuta. Hidhni lëngun, lëreni të vlojë, më pas mbulojeni me kapak dhe ziejini...

Supë me perime, qiqra e xhinxher. Një recetë vegjetariane...

Supa me perime është gjithmonë një mënyrë e mirë për t’u ushqyer shëndetshëm. Le të përpiqemi t’i lëmë hapësirë fantazisë sonë për ta bërë këtë pjatë më të shijshme. Një mënyrë është ta përgatisësh edhe me qiqra dhe xhinxher....

Vezë marokiene në shportë për një vakt të lehtë

Nxehni vajin e  ullirit në një tigan mbi nxehtësinë mesatare. Shtoni hudhrën dhe gatuajeni për një ose dy minuta, duke e trazuar derisa të aromatizohet. Shtoni qiqrat dhe gatuajeni për 3 – 4 minuta, derisa të jenë të buta....

Qiqra të gatuara me vezë dhe spinaq

Vendosni  një tenxhere të vogël me ujë në vlim dhe gatuajini vezët për 6-8 minuta. Pasi të zihen lërini të fothen dhe hiquni lëvozhgat. Ndërkohë, ngrohni vajin në një tigan dhe  shtoni qimnon, farat e  mustardës së zezë, pluhur...