400 gr qiqra të konservuara, shpëlarë dhe e kulluar
85 gr bukë e thërrmuar integrale
6 lugë kos grek 0%
1 majë luge kumin të bluar
2 kifle ose simite me drithëra të përziera, të thekura dhe të përgjysmuara
2 domate, të prera në feta
1 grusht gjethe rukola
Nxehim 1 lugë vaj në një tigan që nuk ngjit dhe kaurdisim kërpudhat, hudhrën dhe qepën e njomë për 5 minuta. Përzieni pluhurin e kërrit, lëkurën e limonit dhe lëngun dhe gatuajeni për 2 minuta ose derisa përzierja të duket e thatë. Hidheni në një pjatë që të ftohet pak.
Përdorni një shtypëse patatesh ose pirun për të shtypur qiqrat në një tas, duke lënë disa copa të trasha. Shtoni përzierjen e kërpudhave dhe thërrimet e bukës, më pas formoni 4 peta. Skuqini në vajin e mbetur për 3-4 minuta nga secila anë derisa të jenë krokante dhe të skuqura.
Përzieni kosin me kuminin. Në çdo pjatë vendosim gjysmë kifle dhe më pas e lyejmë me kos. Hidhni sipër burgerët, disa feta domate dhe pak rukola.
Vendosni një tenxhere me ujë të kripur të ziejë. Ziejini makaronat derisa të jenë al dente, zakonisht rreth 7 deri në 8 minuta. Në 1 minutën e fundit shtoni bizelet. Kulloni makaronat dhe bizelet, më pas shpëlajini me ujë...
Ngroheni vajin e ullirit në nxehtësi mesatare në një tenxhere. Shtoni hudhrën e grirë dhe ziejini për 30 sekonda deri në 1 minutë derisa të marrë ngjyrë kafe të lehtë dhe të lëshojë aromën. Shtoni të dy kanaçet me...
Vendosni të gjithë përbërësit përveç tërshërës në një tenxhere mesatare dhe lëreni të ziejë. Pasi të fillojë të ziejë me shpejtësi, vendosni një kohëmatës për 1 minutë. Duke e përzier vazhdimisht me një spatul, ziejini për 1 minutë....
Komento