Sugjerojmë:

Arkiva e etiketave: kerpudha

Tavë me pulë dhe kërpudha, mbuluar me shtresë brumi

Ngrohni vajin në një tigan të madh që nuk ngjit. I rregullojmë kofshët e pulës dhe i skuqim për 5-8 minuta derisa të marrin ngjyrë kafe të artë, duke i kthyer herë pas here. Mund t’ju duhet ta bëni...

Rizoto me kërpudha dhe trumzë

Ngrohim vajin në një tigan mesatar, kaurdisim kërpudhat për 2-3 minuta, më pas përziejmë kinoan. Duke e mbajtur lëngun e perimeve të ngrohtë në një tigan të veçantë në zjarr të ulët, shtoni një lugë lëngu dhe përzieni derisa...

Omletë me kërpudha dhe djathë të shkrirë

Ngrohni vajin e ullirit në një tigan të vogël që nuk ngjit. Hidhni kërpudhat dhe skuqini në zjarr të fortë, duke i përzier herë pas here për 2-3 minuta derisa të marrin ngjyrë. Nxirrini nga tigani në një tas...

Bërxolla derri në salcë kërpudhash

Në një tigan të madh, ngrohni 1 lugë gjelle vaj në nxehtësinë mesatare. Skuqeni mishin derisa të marrë ngjyrë kafe nga të dyja anët. Hiqeni nga tigani.     Në të njëjtin tigan, ngrohni vajin e mbetur në nxehtësi mesatare-të...

Farfalle me kërpudha dhe djathë dhie

Gatuani makaronat në ujë me shumë kripë deri sa të jenë al dente. Kullojini makaronat dhe kurseni ¼ filxhani nga uji i tyre.  Ndërkohë pastroni kërpudhat dhe më pas pritini në feta. Grini dhe spinaqin. Në një tigan, ngrohni...

Burger i shëndetshëm me kërpudha dhe qiqra

 Nxehim 1 lugë vaj në një tigan që nuk ngjit dhe kaurdisim kërpudhat, hudhrën dhe qepën e njomë për 5 minuta. Përzieni pluhurin e kërrit, lëkurën e limonit dhe lëngun dhe gatuajeni për 2 minuta ose derisa përzierja të...

Kjo pjatë speciale e kërpudhave me salmon të tymosur...

1.Pastrojini mirë kërpudhat dhe pritini në feta të holla.2.Vendosini të marinohen në masën e përgatitur më parë me një lugë vaji, lëng limoni dhe pak majdanoz të grirë.3.Shërbejini pas 15 minutash duke i shoqëruar me biskotat e orizit.4.Kompletojeni vaktin...

Pasta me salcë kërpudhash dhe tahini, një super kombinim...

1.Gatuani makaronat sipas udhëzimeve të paketës. 2.Ndërkohë, gatuani hudhrat në një tigan me pak vaj mbi nxehtësi të mesme për dy minuta, duke e trazuar herë pas here. 3.Shtoni kërpudhat dhe tamarin ose salcën e sojës dhe gatuajeni edhe...

Omëletë me kërpudha për mëngjesin e sotëm

1.Në një tigan skuqni gjalpin. 2.Ndërkohë në një enë rrihni vezët me një pirun. Shtoni edhe qepën e njomë të grirë imët. 3.Tani e shtoni vezën tek tigani. Shtoni kripë e piper. 4.Pas disa sekondash shtoni kërpudhat. 5.Sapo të...