Arkiva e etiketave: kerpudha

Farfalle me kërpudha, shija më e mirë që do...

1.Në një tenxhere me ujë të valuar shtoni farfallet. 2.Ndërkohë prisni imët kërpudhat, spinaqin dhe hudhrat bashkë me qepën. 3.Në një tigan me vaj ulliri skuqni qepën, hudhrat dhe kërpudhat. 4.Trazojini mirë derisa kërpudhat të vyshken dhe më pas...

Një nga gatimet më speciale me kërpudha dhe patate...

1.Nxehni  vajin në një tigan të madh. 2.Vendosni qepët dhe skuqini për 10 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë. 3.Ndërkohë, hidhni 1-2 litra ujë të vluar mbi kërpudhat e thata dhe trazojeni . 4.Shtoni kërpudhat dhe hudhrat e...

Mëngjes i përgatitur me vezë, kërpudha dhe domate

1.Lajmë me kujdes kërpudhat, i pastrojmë dhe i presim në feta të mëdha.2.Qërojmë qepën dhe e presim në kubikë.3.Lajmë mirë trumzën, e thajmë dhe i heqim fletët.4.Rrahim vezët, i hedhim trumzën e grirë, qumështin dhe salcën e domates.Shtojmë kripë...

Fërgesë me kërpudha dhe sallam, shije e veçantë që...

1.I presim kërpudhat në copa të vogla. Në një tigan skuqim qepën me hudhrën. 2.Sallamit ia heqim lëkurën dhe e presim në rripa të hollë. 3.Më pas i skuqim. I shtojmë kërpudhat, gjethet e dafinës dhe verën. I lëmë...

Kërpudha me vezë dhe djathë kaçkavall

1.Si fillim marrim kërpudhat dhe i pastrojmë. 2.Pasi i pastrojmë i grijmë në fletëza të holla. 3.Me pas në një tigan hedhim vajin dhe e nxehim, 4.Hedhim kërpudhat derisa të zbuten dhe të avullojnë lëngun që lëshojnë. 5.Më pas...

Fileto viçi me salcë kërpudhash, pjata që ju duhet...

1.Fillojmë duke pastruar e prerë qepën imët dhe më pas e vemë në tigan të skuqet. deri sa të marrë ngjyrë të artë. 2.Më pas hedhim kërpudhat e lara dhe të prera në feta. Shtojme kripë dhe piper. 3.Kërpudhat...

Kërpudha të mbushura me mocarela, borzilok dhe pomodorini

1.Ngrohni furrën në 200 gradë C. 2.Përzieni së bashku 2 lugë gjelle vaj, hudhrën, ¼ lugë çaji kripë dhe ¼ lugë çaji piper në një tas të vogël. Me një furçë kuzhine, shpërndajeni këtë përzierje tek kërpudhat. 3.Vendosini kërpudhat...

Gjoks pule me kërpudha për një shije fantastike

Ngroheni furrën në 175 gradë C. Vendosni gjysmën e kërpudhave në një tigan dhe kaloni pulën në vezët e rrahura pastaj në thërrimet e bukës. Në tigan, shkrijeni gjalpin në nxehtësi mesatare. Vendosni pulën në tigan duke e kalaur...