Sugjerojmë:

Një nga gatimet më speciale me kërpudha dhe patate është kjo supë

1 lugë vaj
2 qepë të mëdha, të përgjysmuara dhe të prera hollë
20 gr kërpudha të thata porcini
3 lugë pluhur bujon perimesh
300 gr kërpudha gështenjë, të copëtuara
3 thelpinj hudhre, te grira imet
300 gr patate, në kubikë të imët
2 lugë trumzë të freskët
4 karota, në kubikë të imët
2 lugë majdanoz të copëtuar
8 lugë kos
55 gr copa arre

1.Nxehni  vajin në një tigan të madh.

2.Vendosni qepët dhe skuqini për 10 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë.

3.Ndërkohë, hidhni 1-2 litra ujë të vluar mbi kërpudhat e thata dhe trazojeni .

4.Shtoni kërpudhat dhe hudhrat e freskëta në tigan me patate, trumzë dhe karota dhe vazhdoni t’i skuqni derisa kërpudhat të zbuten dhe të fillojnë të skuqen.

5.Hidhni kërpudhat e thata dhe lëngun, mbuloni tiganin dhe lëreni të ziejë për 20 minuta.

6.Shtoni majdanozin dhe vendoseni në tas dhe shërbejeni supën me  2  lugë kos dhe një të katërtën e arrave.

Lini një koment