Sugjerojmë:

Kërpudha të mbushura me mocarela, borzilok dhe pomodorini

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
25 min
Sugjerohet për:
2 persona
Kalori:
231
3 lugë gjelle vaj ulliri extra i virgjër
1 thelpi hudhër e grirë
½ luge çaj kripë
½ luge çaj piper
4 kërpudha të mëdha portobello të pastruara, me bishtin dhe pjesën e brendshme të hequr
1 kupë me pomodorini të ndara në gjysmë
½ kupë me perla mocarella të kulluara dhe të thara
½ kupe borzilok të freskët të grirë
2 lugë çaji uthull balsamike

1.Ngrohni furrën në 200 gradë C.

2.Përzieni së bashku 2 lugë gjelle vaj, hudhrën, ¼ lugë çaji kripë dhe ¼ lugë çaji piper në një tas të vogël. Me një furçë kuzhine, shpërndajeni këtë përzierje tek kërpudhat.

3.Vendosini kërpudhat në një tavë me letër kuzhine dhe lërini të piqen për rreth 10 minuta, derisa të zbuten.

4.Në një tas mesatar, përzieni pomodorinit, perlat e mocarella-s, borzilokun, ¼ lugë çaji kripë, ¼ lugë çaji piper dhe 1 lugë gjelle vaj.

5.Pasi të keni nxjerrë nga furra kërpudhat, mbushini me përzierjen që përgatitët. Lërini të piqen derisa mocarella të ketë shkrirë për rreth 12-15 minuta.

6.Spërkatni secilën kërpudhë me uthull balsamike.

Komento