Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Fillojmë duke pastruar e prerë qepën imët dhe më pas e vemë në tigan të skuqet. deri sa të marrë ngjyrë të artë.
2.Më pas hedhim kërpudhat e lara dhe të prera në feta. Shtojme kripë dhe piper.
3.Kërpudhat mund të duan deri në 10 minuta për tu bërë.
4.Kur shikojmë se lengu që ato lëshojnë është thithur shtojmë konjakun.
5.Ndërkohë në një tigan tjetër fillojmë dhe pjekim filetot.
6.Pasi filetot të jenë pjekur i vendosim në pjatë dhe sipër u hedhim salcën e kërpudhave.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment