Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngrohim vajin në një tigan mesatar, kaurdisim kërpudhat për 2-3 minuta, më pas përziejmë kinoan. Duke e mbajtur lëngun e perimeve të ngrohtë në një tigan të veçantë në zjarr të ulët, shtoni një lugë lëngu dhe përzieni derisa të përthithet.
Hidhni orizin dhe përsërisni përsëri me lëngun, derisa të jetë konsumuar i gjithë lëngu dhe orizi dhe kinoa të jenë të buta dhe të gatuara
Hidhni gjethet e trumzës dhe më pas ndajini në katër pjata ose tas. Shërbejeni sipër me parmixhian0 të grirë dhe gjethe rukola.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento