Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Gatuani makaronat sipas udhëzimeve të paketës.
2.Ndërkohë, gatuani hudhrat në një tigan me pak vaj mbi nxehtësi të mesme për dy minuta, duke e trazuar herë pas here.
3.Shtoni kërpudhat dhe tamarin ose salcën e sojës dhe gatuajeni edhe 5 minuta të tjera ose derisa kërpudhat të kenë ngjyrë kafe të artë.
4.Shtoni më shumë ujë ose vaj nëse është e nevojshme.
5.Shtoni lëngun e limonit, trazojeni dhe gatuajeni 1 – 2 minuta.
6.Kur makaronat të jenë gatuar, kullojini dhe shtojini në tigan, më pas shtoni tahini, ujë dhe piper, përzieni dhe gatuajeni 2 – 3 minuta më shumë ose derisa salca të trashet.
7.Shërbejini menjëherë me pak majdanoz të freskët sipër.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento