Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Gatuani makaronat në ujë me shumë kripë deri sa të jenë al dente. Kullojini makaronat dhe kurseni ¼ filxhani nga uji i tyre.
Ndërkohë pastroni kërpudhat dhe më pas pritini në feta. Grini dhe spinaqin.
Në një tigan, ngrohni vajin e ullirit në nxehtësi mesatare të lartë dhe gatuani erëzat, kërpudhat me kripë për rreth 5 minuta, duke i përzier herë pas here. Kur kërpudhat të jenë gatuar dhe të jenë të buta, ulni nxehtësinë në minimum, shtoni lëng limoni, spinaqin dhe sërish pak kripë. Gatuajini për rreth 2 minuta derisa spinaqi të jetë zbutur. Shtojmë djathin parmigiano dhe ujin e makaronave dhe i trazojmë derisa djathi të shkrihet.
Shtoni makaronat e kulluara tek kërpudha. Shtoni piper të zi të freskët të bluar dhe kripë për shije. Përdorni gishtat për të thyer grimcat e djathit të dhisë dhe shtojeni atë tek makaronat; i trazoni nëse dëshironi. Shërbejeni menjëherë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento