Coq au Vin (Pulë në Verë të Kuqe)
Në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe skuqim copat e pulës derisa të marrin ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë pançetën dhe e gatuajmë derisa të bëhet...
Ngrohni paraprakisht grilën. Hidhni bërxollat e derrit me 1 lugë gjelle vaj ulliri, rozmarinën e grirë dhe lëkurën e limonit të grirë në një tavë duke i trazuar; rregullojini me kripë dhe piper.
Hidhni qiqrat, hudhrat, gogozharet dhe degët e rozmarinës me 3 lugët e mbetura të vajit të ullirit, 1/2 lugë çaji kripë dhe piper. Shpërndajini rreth bërxollave të derrit. Lëngun e pulës e hedhim mbi masën e qiqrave.
Piqini, duke e trazuar përzierjen e qiqrave një herë dhe duke e rrotulluar tavën e pjekjes një herë, , 10 deri në 12 minuta. Spërkateni me majdanoz.
Në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe skuqim copat e pulës derisa të marrin ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë pançetën dhe e gatuajmë derisa të bëhet...
Në një tas të madh, vendosim sallatën e përzier, avokadon e prerë në feta dhe salmonin e tymosur. Shtojmë lëngun e limonit, vajin e ullirit, kripë dhe piper sipas shijes. E përziejmë lehtë për të ruajtur strukturën e përbërësve....
Skuqim spinaqin dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa spinaqi të zbutet. E heqim nga zjarri dhe e përziejmë me ricottën dhe djathin parmixhan, duke shtuar kripë dhe piper sipas shijes. Vendosim një lugë nga kjo...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento