Pulë me limon dhe rozmarinë
Gjokset e pulës i marinojmë me lëng limoni, lëkurë të grirë limoni, hudhër të shtypur, rozmarinë dhe vaj ulliri. I lëmë të marinohen për rreth 30 minuta në frigorifer për të marrë shije më të thellë. Në një tigan...
Gjokset e pulës i marinojmë me lëng limoni, lëkurë të grirë limoni, hudhër të shtypur, rozmarinë dhe vaj ulliri. I lëmë të marinohen për rreth 30 minuta në frigorifer për të marrë shije më të thellë. Në një tigan...
Hidhni sheqernat në një tenxhere me 250 ml ujë të ftohtë. Ngroheni lehtësisht dhe përzieni derisa të treten sheqernat, më pas lërini të vlojnë dhe ziejini për 10 minuta që të avullojë pak. Shtoni lëkurën dhe lëngun e limonit,...
Në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare, gatuajeni pulën në 1 lugë gjelle gjalpë, 4-5 minuta nga secila anë. Hiqeni dhe mbajeni të ngrohtë. Shtoni verën në tigan; gatuajeni mbi nxehtësi mesatare-të ulët, duke e trazuar për të...
Ngrohni paraprakisht grilën. Hidhni bërxollat e derrit me 1 lugë gjelle vaj ulliri, rozmarinën e grirë dhe lëkurën e limonit të grirë në një tavë duke i trazuar; rregullojini me kripë dhe piper. Hidhni qiqrat, hudhrat, gogozharet dhe degët...
Rozmarina stimulon rritjen e flokut dhe përmirëson qarkullimin e gjakut, e cila sjell shumë lëndë ushqyese në folikulat e flokëve dhe inkurajon rritjen e tyre. Kjo barishte gjithashtu ndihmon në parandalimin e zbokthit të parakohshëm. Përveç kësaj, ajo mund...