4 kumbulla të pjekura, të përgjysmuara me bërthamë të hequr
300 g manaferra
akullore vanilje, për ta shërbyer
Hidhni sheqernat në një tenxhere me 250 ml ujë të ftohtë. Ngroheni lehtësisht dhe përzieni derisa të treten sheqernat, më pas lërini të vlojnë dhe ziejini për 10 minuta që të avullojë pak.
Shtoni lëkurën dhe lëngun e limonit, rozmarinën dhe gjysmat e kumbullës, lërini të ziejnë për 10 minuta derisa kumbullat të fillojnë të zbuten. Hidhni manaferrat në tenxhere dhe përzieni butësisht që të ngrohen. Shërbejeni në tas me lugë akullore.
Mollët i vendosim në një tavë dhe i përziejmë me sheqerin kaf dhe kanellën. Në një tas, përziejmë miellin dhe sheqerin e bardhë. Shtojmë gjalpin dhe e punojmë me gishta derisa të formohen thërrime si rërë e trashë. Hedhim...
Shkrijmë çokollatën në banjë marie dhe e lëmë të ftohet paksa. Ndërkohë, rrahim të verdhat e vezëve me sheqerin derisa të bëhen të hapura në ngjyrë dhe i shtojmë te çokollata e shkrirë. Shtojmë edhe lëngun e portokallit, nëse...
Grijmë biskotat dhe i përziejmë me gjalpin e shkrirë. I shtypim në një tavë të rrumbullakët (diametri 20-22 cm) dhe e vendosim në frigorifer për 30 minuta. Në një tas, rrahim kremin e djathit me sheqerin derisa të bëhet...
Komento