Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Kjo pjatë është një alternativë e mirë përkundrejt puresë klasike të patateve: aromat e mira mesdhetare dhe gatimi i duhur janë elementet themelore për t’i dhënë kësaj pjate një qasje të rafinuar. Ktheni faqen nga ana tjetër për të vazhduar me përbërësit dhe përgatitjen 😉
Zjeni patatet e verdha. Sapo të jenë zbutur, kullojini, qërojini dhe shtypini me një shtypëse patatesh ose pirun. Vendosini në një enë dhe aty shtoni panën, qumështin, kripë e piper.
Vendoseni kremin të ziejë duke e përzier herë pas here dhe shtojini qumësht të nxehtë për të mos u trashur shumë.
Ndërkohë merrni pataten e kuqe, qërojeni dhe priteni në feta. Më pas skuqini fetat në një tigan me pak vaj. Prisni imët një tufëz rozmarinë dhe përziejeni me pak kripë, derisa të merrni një pluhur jeshil.
Shpërndani supën nëpër tasa individualë dhe sipër vendosuni fetat e patateve të skuqura e spërkatini me pluhur rozmarine.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment