2 patate të mëdha, të qëruara dhe të prera në copa të vogla
1 qepë, e grirë
4 lugë gjelle vaj ulliri
2 domate të prera në copa të vogla
400gr qiqra të konservuara të shpëlara dhe të kulluara
1 tufë majdanoz i grirë
Ngroheni furrën në 220C. Hidhini të gjitha perimet në një tavë të madhe pjekjeje dhe hidhini pjesën më të madhe të vajit të ullirit dhe kripë e piper.
Përhapeni gjithçka në një shtresë të vetme, më pas piqeni për 45 minuta, duke i trazuar një ose dy herë derisa perimet të piqen dhe të skuqen rreth skajeve.
E vendosim tepsinë në zjarr të ulët, më pas shtojmë domatet dhe qiqrat. Lëreni të ziejnë dhe përzieni lehtësisht. Spërkateni me vaj ulliri dhe më pas shpërndajeni mbi të majdanozin.
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Përziejmë të gjithë përbërësit për petën, duke zënë brumin e butë. Pasi e kemi punuar, e lëmë të pushojë në frigorifer për një orë. Ndërkohë që brumi pushon, ziejmë kungullin me panën, derisa të formohet një masë kremoze në...
Hedhim miellin e misrit në një enë, ku shtojmë edhe vajin e ullirit. Pastaj shtojmë ujin dalëngadalë dhe kripën, duke përzier me një lugë druri, dalëngadalë, derisa të na krijohet një masë e njëtrajtshme. Duhet të keni parasysh se...
Komento