2 patate të mëdha, të qëruara dhe të prera në copa të vogla
1 qepë, e grirë
4 lugë gjelle vaj ulliri
2 domate të prera në copa të vogla
400gr qiqra të konservuara të shpëlara dhe të kulluara
1 tufë majdanoz i grirë
Ngroheni furrën në 220C. Hidhini të gjitha perimet në një tavë të madhe pjekjeje dhe hidhini pjesën më të madhe të vajit të ullirit dhe kripë e piper.
Përhapeni gjithçka në një shtresë të vetme, më pas piqeni për 45 minuta, duke i trazuar një ose dy herë derisa perimet të piqen dhe të skuqen rreth skajeve.
E vendosim tepsinë në zjarr të ulët, më pas shtojmë domatet dhe qiqrat. Lëreni të ziejnë dhe përzieni lehtësisht. Spërkateni me vaj ulliri dhe më pas shpërndajeni mbi të majdanozin.
Udhëzime: Lyeje shpatullën e qengjit me vaj ulliri, lëng limoni, hudhër dhe rozmarinë. Vendose në furrë në 180°C për rreth 1 orë, ose derisa të jetë gatuar mirë. Piq karrotat dhe kungullin e njomë në furrë si garniturë.Ruaj Recetën
Udhëzime: Vendos mishin e viçit të ziejë në ujë për 1-2 orë deri sa të jetë i butë. Shto karrotat, kungullin, selinon dhe barishtet. Lëri të ziejnë për 20-30 minuta deri sa perimet të zbuten. Shërbeje supën me pak...
Komento