Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngrohni vajin në një tavë me kapak. Shtoni qepët dhe gatuajini për 8 minuta, derisa të zbuten.
Hidhni karotat, harisën dhe orizin dhe përziejini për disa minuta.
Hidhni lëngun, lëreni të vlojë, më pas mbulojeni me kapak dhe ziejini për 10 minuta me zjarr të ulët.
Shtoni qiqrat dhe ziejini për 3-5 minuta të tjera, derisa kokrrat e orizit të zbuten dhe të përthithet i gjithë lëngu.
Shtoni kripë sipas dëshirës, fikeni zjarrin, mbulojeni dhe lëreni të qëndrojë për disa minuta.
Spërkatni bajamet mbi përzierjen e orizit dhe shërbejeni me kos.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento