Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngrohni vajin në një tavë me kapak. Shtoni qepët dhe gatuajini për 8 minuta, derisa të zbuten.
Hidhni karotat, harisën dhe orizin dhe përziejini për disa minuta.
Hidhni lëngun, lëreni të vlojë, më pas mbulojeni me kapak dhe ziejini për 10 minuta me zjarr të ulët.
Shtoni qiqrat dhe ziejini për 3-5 minuta të tjera, derisa kokrrat e orizit të zbuten dhe të përthithet i gjithë lëngu.
Shtoni kripë sipas dëshirës, fikeni zjarrin, mbulojeni dhe lëreni të qëndrojë për disa minuta.
Spërkatni bajamet mbi përzierjen e orizit dhe shërbejeni me kos.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento