Sugjerojmë:

Arkiva e etiketave: pilaf

Oriz me mente dhe shparguj

Hidheni orizin në një tenxhere me ujë të vluar me kripë dhe gatuajeni për 10 minuta. Hidhni shpargujt dhe ziejini edhe për 3-4 minuta të tjera derisa orizi të jetë gatuar plotësisht dhe shpargujt të jenë vetëm pak krokantë....

Pilaf i shijshëm me karota, qiqra dhe bajame

Ngrohni vajin në një tavë me kapak. Shtoni qepët dhe gatuajini për 8 minuta, derisa të zbuten. Hidhni karotat, harisën dhe orizin dhe përziejini për disa minuta. Hidhni lëngun, lëreni të vlojë, më pas mbulojeni me kapak dhe ziejini...

Pilafi më i mirë që keni provuar do të...

1.Në një tenxhere të vendosur mbi ngrohje mesatare hidhni lëng pule, gjalpë, kripë, pluhur hudhre, piper, spec të kuq dhe pluhur qepe. 2.Pasi përzierja fillon të ziejë uleni pak nxehtësinë. 3.Në një tigan të madh mbi ngrohje të ulët,...

Oriz i zier me limon, receta e thjeshtë dhe...

1.Shpëlajeni orizin në një sitë të imët. 2.Shtoni përbërësit në një tenxhere të mesme dhe lërini të ziejnë mbuluar me kapak,për rreth 18 minuta sa orizi të ketë zier. 3.Hidheni në një enë dhe shërbejeni të ngrohtë. Ruaj Recetën