Sugjerojmë:

Pilafi më i mirë që keni provuar do të jetë ky me fidhe dhe lëng pule

3 filxhan supë pule
⅓ filxhan gjalpë pa kripë
1 lugë çaji kripë
½ lugë çaji pluhur hudhre
¼ lugë piper i zi
⅛ lugë çaji spec i kuq
2 lugë çaji vaj ulliri
1 filxhan oriz të bardhë të gjatë
1 lugë çaji majdanoz të freskët
⅓ filxhan fidhe
Pluhur qepe

1.Në një tenxhere të vendosur mbi ngrohje mesatare hidhni lëng pule, gjalpë, kripë, pluhur hudhre, piper, spec të kuq dhe pluhur qepe.

2.Pasi përzierja fillon të ziejë uleni pak nxehtësinë.

3.Në një tigan të madh mbi ngrohje të ulët, shtoni vaj ulliri.

4.Kur vaji të nxehet shtoni fidhet dhe gatuajini deri sa të marrin ngjyrë, rreth 4-6 minuta.

5.Shtoni orizin dhe gatuajeni derisa të kthehet në të ngjyrë të verdhë, rreth 5-7 minuta.

6.Hidheni përzierjen e hollë të salcës në tigan dhe përzijini.

7.Pastaj mbulojeni dhe gatuajeni për 15 minuta.

8.Hiqeni kapakun, shtoni majdanozin dhe vazhdoni ta gatuani për 5 minuta dhe shërbejeni menjëherë.

Lini një koment